Upplev prisutdelningen av The Collector's Awards 2015!

Nu har du chansen att vara med när de fina antikpriserna The Collector's Awards delas ut på Antikmässan den 13 februari! Conferencier är antikprofilen Peder Lamm, som presenterar juryn och bjuder på intervjuer med de nominerade och vinnarna. 

Tid: Fredagen den 13 februari kl 18-20. (direkt efter Antikmässan)
Plats: Stockholmsmässan i Älvsjö Ingår: Vin och snittar, prisutdelning och storbandsjazz. 
Klädsel: Kavaj.
Extra seminarium: Kl 17-18, före prisutdelningen, kan du ta del av ett seminarium med vinnare från tidigare år. Hör Peder Lamm utforska hemligheterna bakom de makalösa föremål som utsetts till Årets dyrgrip, samt intervjua några passionerade antiksamlare.
Biljettpris: 250 kr för prisutdelning med förtäring.
Seminariet kostar 100 kr.

Boka din biljett här!

Nominerade 2015

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här följer de nio samlare, nydanare och antikhandlare som har chansen att ta emot ett pris vid galadrinken på Antikmässan i Stockholm den 13 februari. Av de nio nominerade kan det bara bli tre vinnare!

Mitt under antikmässan i Stockholm har antikbranschen sin egen Oscarsgala. För sjätte året i rad delas The Collector’s Awards ut av Antikmässan i samarbete med The Collectors Hotels och tidningen Hem&Antik, som tar över uppdraget efter Antikvärlden. Fem vinnare kommer att utses i samband med en galadrink på Antikmässan den 13 februari. Förutom de tre priser som presenteras här intill, delar vi även ut priserna till Årets Bästa Monter på Antikmässan samt Årets Dyrgrip.

Årets antikaffär

En affär som genom sin presentation, sitt sortiment, sin verksamhet, innehavarens kunskap eller affärens service är något utöver det vanliga.

• Kurt Ribbhagen AB med Jan Ribbhagen
En av Sveriges mest aktiva antikhandlare med lång erfarenhet från åtskilliga antikmässor. Butiken har flyttat till mindre lokaler, men Jan är fortfarande lika engagerad.

• Engeln Antik & Diamanthandel med Eva Persson
Eva har en lång erfarenhet av antikviteter, men valde att specialisera sig på smycken. Har sedan tidigare butik i Malmö, men nu även i Lund, där hon erbjuder den typ av smycken som efterfrågas i en studentstad.

• Knutsson Antik- & Konsthandel med Bo och Fredrik Knutsson
Ambitiös affärsrörelse i Vänersborg och Stockholm med allt från modern design till ett rikt urval av 1600-talsföremål. Gör alltid gedigna utställningskataloger.Årets Samlare

En person som stått för något speciellt i sitt samlande av konst, antikviteter, design eller vintageföremål.

• MC Collection med Christer R Christensson
Motorcykeldesignmuseet i Sollentuna, som öppnade 2009, visar en förnämlig samling av mer än 100 motorcyklar som på ett eller annat sätt påverkat motorcykeldesignen.

• Sven Hagman
Har en väl definierad samling med konfektyrindustri, godis och karameller. Här finns allt från bröllops- till begravningskonfekt, fint dokumenterat i hans bok Tidernas godis.

• Grödinge Antik & Design med Johan Helmersson och Peter Norén
Två väletablerade samlare som sedan många år har specialiserat sig på keramik från Upsala-Ekeby, och förmodligen är störst i Sverige inom sitt område.Årets nydanare

En person eller ett företag som genom sina insatser på senare tid har tillfört konst- eller antikmarknaden något alldeles speciellt eller nydanande.

• Lars Strannegård
Företagsekonom med professur vid Handelshögskolan, som framhåller att kulturen måste integreras brett
för att få livskraft. Konsten gör oss till bättre världsmedborgare!

• Antikmässan på Katrinetorp med Mats Bohman
Den populära augustimässan i de anrika miljöerna på Katrinetorp utanför Malmö hade senast över 80 utställare och kan nu räkna sig till Sveriges tredje största antikmässa.

• Bakluckeloppisar av arrangören Stockholmsmarknader
Drivs av Maria Wiberg och Emma Perning sedan 10 år tillbaka. Lockar en ny publik och ger begreppet »folkfest« en helt ny dimension.

 

 Juryn för The Collector's Awards
Fabian Arnheim-Olofsson, Uppsala Auktionskammare
Joakim Bengtsson, Helsingborgs Auktionsverk
Ralph Bengtsson, Kanonauktioner och The Collector’s Hotels
Erik Edelstam, Edelstam Konst & Antikviteter
Anette Granlund, Bukowskis
Lars-Yngve Johansson, LY Johansson Smycken & Antikviteter
Jörgen Martinson, Probus Auktioner
Peder Lamm, programledare
Sonia Nilsson, Epok Antik
Pontus Silfverstolpe, Barnebys.se
Winston Håkanson, Bonnier Antik & Livsstil, juryns ordförande