Följ med oss till Peking!

Björn Gremner och dottern Anna driver Antik West i Göteborg med filial i Kina.

Björn Gremner och dottern Anna driver Antik West i Göteborg med filial i Kina.

Vi fyndar kinesisiskt porslin tillsammans med kännaren Stefan Sundqvist.

Vi fyndar kinesisiskt porslin tillsammans med kännaren Stefan Sundqvist.

Nu är det dags att boka ditt livs resa – till Kina med Hem&Antik! En av våra guider är kinaexperten Björn Gremner, som tar oss med till de myllrande antikkvarteren och ger oss en introduktionskurs i kinesiskt porslin. Dessutom väntar Kinesiska Muren, antikmarknaden i Panjiayuan samt prisvärd julshopping!

Oavsett om du har sett Kina tidigare eller om du ska uppleva det för första gången, tror vi att den resa vi gör i mitten av november kommer att passa dig! När vi gjorde resan för första gången, 2014, fick vi ett fantastiskt gensvar från alla våra medresenärer. Därför känns det så roligt att få erbjuda den en gång till, så att fler får möjligheten att uppleva det rika programmet. Allt är skräddarsytt för våra antikintresserade läsare, till ett fördelaktigt pris.

Två dagar tillbringar vi med antikexperten Björn Gremner, som driver Sveriges främsta antikaffär med kinaporslin. Björn guidar oss i antikkvarteren bland porslin och mattor, och visar vad som är köpvärt samt hur vi skiljer original från kopior. Dessutom får vi en introduktionskurs i kinesiskt porslin, på plats i hans butik. I Kejsar-palatset visar Björn en porslinsutställning som vanliga turistgrupper aldrig får se.

En förmiddag ägnar vi åt antikmarknaden Panjiayuan i sällskap med svenska kinasamlaren Stefan Sundqvist. Övriga dagar ser vi platser som Himmelska Fridens Torg, Kinesiska muren och Himmelens tempel. Allt med en erfaren, svensktalande guide som är med oss under hela programmet. En lunch äter vi hemma hos en kinesisk familj och sista kvällen blir det Pekinganka. Välkommen! 

Program Peking 13–19 november

Fredag 13 nov
Avresa från Skandinavien med Finnair. Anslutningar från Stockholm, Göteborg och Köpen-hamn till Helsingfors. Avgång kl 18 från Helsingfors.

Silk Market

Silk Market

Lördag 14 nov
Ankomst till Peking kl 07.55. Svensktalande kinesisk färd-ledare möter oss på flygplatsen och vi åker direkt till centrala Peking. Vi ser Himmelens tempel, ett av Kinas vackraste byggnadsverk, och äter lunch. Därefter checkar vi in på förstaklasshotellet Jianguo som ligger längs Pekings paradgata, granne med kläd-, väsk- och smyckemarknaden »Silk Street«. På kvällen välkomstmiddag.

Söndag 15 nov
Morgonbesök på Panjiayuan, en jättelik antikmarknad. Här säljs mängder av nytillverkade kopior blandat med ett fåtal antikviteter. Med hjälp av svenske antiksamlaren Stefan Sundqvist, som är vår guide på marknaden, hittar vi rätt. Vi fortsätter till hutongkvarteren, där vi klättrar upp i Trumtornet. Vi åker cykelriksha och äter sedan en god lunch hemma hos en familj i hutongerna.

Dumplings

Dumplings

Måndag 16 nov
Vi åker till Kinesiska muren och tar oss till en plats där de stora turistströmmarna inte går, Mutianyu. Vi tar en lagom vandring på muren och väljer mellan att gå nedför berget till fots eller ta en sittlift. Lunch inkluderad. Efteråt besöker vi Konstdistrikt 798, med gallerier och butiker.

Tisdag 17 nov
Vi börjar dagen på Himmelska Fridens torg med dess dramatiska historia och monument. Vi går sedan in genom den majestätiska Wumenporten till Förbjudna staden. Antikexperten Björn Gremner leder oss genom kejsarpalatset och tar oss till porslinsutställningen. Här får vi se delar som vanliga turistgrupper inte kommer till. Lunch serveras under dagen, på kvällen blir det middag på anrika restaurang Fangshan i den vackra Beihaiparken.

Onsdag 18 nov
Vi besöker antikkvarteren, Liulichang, där Björn Gremner visar sin permanenta Kinautställning hos Jiguge och ger en introduktionskurs om kinesiskt porslin. Vi bjuds på te och ser antika mattor. Efter lunchen tar vi oss till bra shoppingställen och på kvällen blir det gemensam avskedsmiddag med Pekinganka.

Torsdag 19 nov
Hemresa med Finnair kl 11.35, ankomst Helsingfors kl 14.25. Anslutningar till Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Med reservation för ändringar.

Hem&Antiks chefredaktör Cecilia Lindblom följer med på resan.

Hem&Antiks chefredaktör Cecilia Lindblom följer med på resan.

Resfakta

Datum: 13-19 nov 2015
Pris prenumeranter: 16 265 kr
Ordinarie pris: 17 265 kr
Enkelrumstillägg: 1 500 kr

Allt detta ingår:

• Flyg med Finnair till Peking t/r. Anslutningar från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

• Boende på 4-stjärniga Jianguo Hotel + frukost.

• 5 luncher, 3 middagar, inkl måltidsdryck

• Guidade visningar samt introduktionskurs om kinesiskt porslin med Björn Gremner.

• Alla lokala transporter, transfers och entréer.

• Visum till Kina

Bokning:

www.kinaresor.se/hemochantik eller ring 08-545 95 200. Ange bokningskod Hem&Antik.