Barnen hade flyttat ut och Aase och Jan hade precis köpt en våning i stan. Det var dags att börja leva ett vuxenliv på egen hand, då plötsligt en gård vid vattnet blev till salu.

Av: Marie-Louise Douglas
Foto: Helén Pe

 

– Vi såg en annons som lockade med ett unikt boende vid vattnet, men som ändå låg nära stan, Våra barn hade precis flyttat och vi hade sålt vår villa i Bromma och köpt en våning i stan. Vi skulle leva ett mysigt liv inne i stan, säger Aase.

– Vi hade visserligen köpt drömvåningen, men för oss blev det bara sju månader i innerstaden. Det var nämligen kärlek vid första ögonkastet när vi såg huset här ute, de fridfulla omgivningarna och allt som hörde fastigheten till.

2T5I4033.jpg

I rabatterna runt huset prunkar tulpaner och påskliljor. Den pampiga dubbeldörren till entrén är numera rödmålad för att hålla ihop med de övriga röda husen på gården. Ovanför entrén finns en balkong där Aase och Jan gärna njuter av frukosten i morgonsolen.

Glasverandan rymmer både en bekväm soffgrupp och ett stort matsalsbord i ljusa, skira kulörer. Både soffgrupp, soffbord och matsalsgrupp är vita och antikvita. Däremot går mattan och en av fåtöljerna i rött. Det gör rummet mer levande och dessutom blir det en naturlig koppling till det kombinerade biblioteket och tv-rummet. Där går nämligen det mesta i rött.

Inredningen har en touch av både svensk och fransk internationell stil.
– När vi tillträdde huset och funderade runt färgsättningen inomhus, hade vi nyligen varit i Frankrike och var inspirerade av den franska, lantliga stilen. Mjuka sandtoner på väggarna i kombination med vitt tyckte vi passade så bra ihop med den lummiga grönskan utanför.

 

Hela artikeln hittar du i Hem & Antik nr 3!