jugend460.jpg

Med Karin Larsson och William Morris som inspiration har Sandra och Klas Tauberman inrett en 30-talsvilla i skånska Åkarp – ett hem som bjuder på överraskningar och värme.


Av: Anna Mård
Foto: Karin Foberg
Fotoassistent: Sarah Borg


För två år sedan köpte Sandra och Klas sitt drömhus i skånska Åkarp som ligger precis mellan Malmö och Lund. Här bor de idag med barnen Zigge, Milion och Elma. Dessutom finns katten Lotus, hunden Smilla, tre hamstrar och sju hönor i hushållet.

Huset är från 1931 och hade bara haft två ägare innan familjen Tauberman. Att det inte hade varit flera ägare betydde att originalinredning fanns bevarad, även om det var gömt under ett lager av färg och tapeter från tidigt 1990-tal. Dessutom hade huset intakta spegeldörrar med originalhandtag. Men huset var i renoveringsbehov. Det avskräckte dock inte Sandra och Klas. 

– Det hänger ihop med att detta är vårt fjärde hus som vi renoverar tillsammans. Vi vet precis vad vi ska göra, vem som ska göra vad och i vilken ordning vi ska ta itu med renoveringen. Därför kan vi ta ett högt tempo, säger Sandra.

Sandra och Klas föll för olika saker i huset. Hon var förälskad i den stora tomten med alla dess möjligheter. Klas gillade att källaren var i perfekt skick, det vill säga torr och inte fuktig. 

Vad gäller inredningen är det Sandra som bestämmer. 

– Ja, om vi ska vara ärliga så är det så. Klas har lätt för att konstruera, och det är han väldigt bra på. Jag sköter slipning, tapetsering, målning, montering och all inredning.

Hela artikeln hittar du i Hem & Antik nr 5!