Följ med till Downton Abbey i vår!

Res med Hem & Antik till södra England och upplev verklighetens Downton Abbey, vandra i Shakespeares fotspår och besök charmiga regionen Cotswolds!

Älskade du också miljöerna i tv-serien Downton Abbey? De vackra slottsinteriörerna, den lantliga idyllen och de charmiga engelska bygatorna? Följ med Hem & Antik på en special-komponerad resa till södra England, för att bland annat besöka det slott som användes vid inspelningarna av den populära tv-serien. Highclere Castle, som det heter i verkligheten, ligger i södra England bland böljande gröna kullar och pittoreska små byar. Slottet är bara öppet för allmänheten under några veckor per år, så det här är en unik chans att få kika in bakom kulisserna!    

Under fem dagar gör vi en resa tillsammans med vår duktiga svenska guide, Tina Engström, genom ett landskap som rymmer många filmiska och litterära miljöer, bland annat den pittoreska regionen Cotswolds och Shakespeares hemstad Stratford-upon-Avon.

Följ med på en oförglömlig resa full av historia, arkitektur, litteratur och filmisk flärd!

FAKTA:

Datum: 11-15 april 2018.
Pris: För prenumeranter 17 490 kr, ordinarie pris 18 490 kr, enkelrumstillägg 3 495 kr.

Allt detta ingår: 
• Flyg med SAS från Arlanda/Landvetter/Kastrup till London, t/r i ekonomiklass, inkl flygskatter.
• Svensk guide, Tina Engström, som är med under hela resan.
• Fyra nätter på 4-stjärnigt hotell, del i dubbelrum inkl engelsk frukost.
• 3 middagar och en lunch exkl måltidsdryck, 1 afternoon tea, 1 glas vin innan välkomstmiddagen.
• Samtliga transfers, transporter och entréer.
• Chefredaktör Cecilia Lindblom är med på resan.

Bokning: Kontakta vår arrangör Historiska Resor eller ring 08-545 952 00.

Begränsat antal platser!

DETALJERAT PROGRAM:

Dag 1, onsdag 11 april

Flyg med SAS från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till London Heathrow med ankomst ca kl 13. Vår duktiga svenska guide Tina Engström möter gruppen.

På väg mot Salisbury stannar vi till i grevskapet Hampshire, vid charmerande West Green House Gardens, där vi börjar med Afternoon tea i lite annorlunda miljö. Vi blir serverade smörgåssnittar, scones med äkta clotted cream och sylt samt goda små bakverk i växthuset som är överfyllt av blommor, frukt och dekorationer med kopplingar till Alice i Underlandet. Efteråt njuter vi av trädgården som består av olika rum med olika karaktär – allt från vackra dahlior till spaljerade äppelträd. I Alice Gardenfinns buxbomsbuskar klippta som tekannor och nallebjörnar och i en annan del av trädgården kan man ta en promenad kring en liten sjö. I presentbutiken hittar man vackra tvålar, servetter, porslin och mycket annat.

Vi fortsätter till den trevliga domkyrkostaden Salisbury, där vi checkar in på vårt hotell, The White Hart.

Före middagen samlas vi på hotellet. Då berättar vår guide Tina om vad vi ska se under dagarna i England och om engelsk litteratur. (1 glas välkomstvin ingår). Välkomstmiddag på hotellet.

Dag 2, torsdag 12 april
Promenad genom den trevliga domkyrkostaden Salisbury där vi bland annat går in i den berömda katedralen, som är den högsta i England. Här ligger en intressant svensk kvinna begravd som var hovdam hos Elisabet I. Här finns också ett exemplar av dokumentet Magna Carta som var grunden för Englands parlamentssystem och som år 2015 firade 800 år.
Vi besöker även det eleganta 1700-talshuset Mompesson House där scener i Jane Austen-filmen Förnuft och känsla (1995) spelades in.

Vi åker sedan vidare mot Highclere Castle och stannar till vid en pub för att äta lunch på vägen. Vår guide berättar i bussen för oss om Highclere Castle och allt om den älskade tv-serien Downton Abbey.

Vi känner oss som gäster hos tv-familjen Crawley när vi går genom salonger och matsalar där vi sett Lady Cora bli uppassad av butlern Mr Carson och där änkegrevinnan spelad av Maggie Smith levererat så många dräpande repliker. Flera av rummen som används för inspelningarna är öppna för besök, liksom den vackra parken och ett eget egyptiskt museum i källaren. Det var ju den femte lord Carnarvon som var med och upptäckte Tutankhamons grav 1922. Nu är det den åttonde greven som driver slottet tillsammans med sin hustru. Lady Carnavaron har sin egen blogg, där man kan följa vad som händer på slottet, och hon har skrivit två böcker om ett par av de tidigare slottsfruarna: ”Lady Almina och verklighetens Downton Abbey” (finns på svenska) och ”Lady Catherine and the real Downton Abbey”. Många avsnitt i tv- serien bygger på böckernas verkliga händelser. Foton från inspelningen av tv- serien visas numera i en del av rummen vi besöker.

Vi fortsätter till den trevliga Cotswolds-staden Cheltenham, där vi checkar in på vårt hotell, The Queen Hotel. Hotellet är beläget mitt i stan med utsikt över Imperial Square Garden samt det ståtliga Town Hall. Ett elegant hotell i ”neo-classic” stil med vit fasad och modern inredning. Här kommer vi att bo i tre nätter.

Gemensam middag på restaurang i närheten av hotellet.

Dag 3, fredag 13 april
Målet för dagen är den idylliska småstaden Stratford-upon-Avon, Shakespeares födelsestad och också den plats dit han drog sig tillbaka efter ett framgångsrikt författar- och skådespelarliv i London och där han sedermera också dog.

Guidad stadsvandring i Stratford i Shakespeares fotspår som bl a inkluderar: Shakespeares födelseplats samt kyrkan Holy Trinity Church där han ligger begravd. Lunch på egen hand och tid för shopping.

Dagen fortsätter med ett besök i Anne Hathaways Cottage. Anne Hathaway var William Shakespeares fru, och huset var hennes föräldrahem. De äldsta delarna av det som en gång var en bondgård är från 1400-talet. Gården drivs idag som museum av Shakespeare Birthplace Trust och inkluderar en parkliknande trädgård. Åter till Cheltenham, middag på egen hand.

Dag 4, lördag 14 april
Idag ser vi mera av den underbara regionen Cotswolds med sitt böljande landskap och söta små byar. Vi besöker det vackra Sudeley Castle där vi får en rundvisning och möjlighet att se den vackra och prisbelönta, ekologiskt skötta trädgården med sina många formklippta häckar och buskar. I slottet levde fram till 1548 Catherine Parr, som var Henry VIII:s sjätte och sista fru. I modern tid har bland andra fotomodellen och skådespelerskan Liz Hurley gift sig här. Slottet har använts vid inspelningen av BBC tv-serien Wolf Hall som visades i SVT sommaren 2015.

Vi stannar sedan till i den charmiga lilla byn Winchcombe som har flera antikbutiker och där det finns tid att äta lunch på egen hand. Under eftermiddagen besöker vi Snowshill Manor, som visar upp sina fantastiska samlingar, inköpta av Charles Wade.

På kvällen samlas vi till avskedsmiddag på vårt hotell.

Dag 5, söndag 15 april
Innan vi avslutar resan ska vi besöka den pittoreska byn Bamford där flera avsnitt av Downton Abbey spelats in. Vår guide Tina visar oss runt. Vi gör även ett stopp i charmiga Burford, där vi har tid att titta runt samt inhandla en tidig lunch.

Vi fortsätter sedan till Chenies Manor, som är ett charmigt Country Huse beläget i grevskapet Buckinghamshire där det flera gånger spelats in avsnitt till Engelska Antikrundan. Vi ser både hus och trädgård under besöket.

Därefter gemensam transfer till flygplatsen.
Hemresa kl 17.00/18.05 med SAS från London Heathrow Airport till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

 

Res med Hem&Antik!

Res med oss till unika och härliga resmål! Vi har skräddarsytt unika resor och vi har alltid med oss experter och partners som har mycket erfarenhet och kunskap inom området. Våra resor ger minnen för livet och nya resmål blir snabbt bokade av tidigare resenärer.

Bontravel erbjuder upplevelser som är exklusivt framtagna för alla våra varumärken på Bonnier Tidskrifter. Vi samarbetar med experter och erfarna partners inom olika områden och erbjuder resor, kurser och event som träningsresor, skrivarkurser, moderesor, trendkvällar och skidhelger. Vårt mål är att ge dig det ”lilla extra”, som skapar upplevelser, kunskaper och minnen för livet. Lockar en kulturresa till mytiska Marrakech, träningsresa till Mallorca, en expeditionsresa till Svalbard eller en moderesa till Hamptons? Här hittar du vårt breda utbud av resor och event: www.bontravel.se

NUVARANDE Följ med till Downton Abbey i vår!
NÄSTA