ENGELSKA KONSTNÄRSHEM & TRÄDGÅRDAR

Arts & Crafts, William Morris, Bloomsburygruppen, Lee Miller och surrealisterna - följ med Hem & Antik till Eastbourne!

 

FAKTA OM RESAN

Datum: 14-18 september 2017

Pris: För prenumeranter 16 990 kr, ordinarie pris 17 990 kr, enkelrumstillägg 1 500 kr.

 

Allt detta ingår:

·       Flyg med Norwegian, Stockholm/Arlanda-London/Gatwick t/r, inkl flygskatt.

·       Svensk guide, Tina Engström, som medverkar under hela vistelsen.

·       Logi 4 nätter på hotell The Devonshire Park Hotel i Eastbourne, del i dubbelrum inkl frukost.

·       Sightseeing och utfärder enligt dag- för-dag-program inkl inträden.

·       3 middagar och 1 lunch exkl måltidsdryck, 1 cream tea.

·       Samtliga transfers och transporter.

·       Hem & Antiks chefredaktör Cecilia Lindblom är med på resan.

Frågor om resan: Kontakta vår arrangör Evolve Meetings,
bokning@evolvemeetings.se eller tel 070-714 85 94. Begränsat antal platser! Boka senast den 5 maj.

Bokning: Klicka här!

 

DAGSPROGRAM

Dag 1: ARTS & CRAFTS – WILLIAM MORRIS RED HOUSE & WINSTON CHURCHILLS CHARTWELL HOUSE

Utresa från Arlanda torsdag den 14 september kl. 7.05, vi landar på Gatwick 8.40.

Vår svenska guide Tina Engström möter oss och vi beger oss till resans första besök som är William Morris The Red House. I Bexleyheath, sydöstra utkanten av London, ligger The Red House som var den kända författaren, konstnären och hantverkaren William Morris hem i slutet av 1860-talet. Vi får se både hus och trädgård och samtidigt stifta lite mer bekantskap med mannen som grundade Arts & Crafts-rörelsen, och vars mönster och tapeter idag är så populära. Här finns också tid att besöka museishopen med produkter av Morris; textilier, keramik, pappersvaror etc. Gemensam publunch alternativt lunch på egen hand.

På väg ner till den engelska sydkusten stannar vi till och besöker Winston Churchills familjehem i Kent – Chartwell House – där han vistades under sin lediga tid som premiärminister och där han fann inspiration på äldre dagar. Vi får se hans hus, som i stort sett ser ut som den dag han lämnade det, och vi tar en promenad i den vackra trädgården som reflekterar hans intresse för naturen och som innehåller den damm som förekom i många av hans målningar.

Tidig kväll blir det incheckning på vårt hotell The Devonshire Park Hotel i Eastborne. Gemensam välkomstmiddag på hotellet.

 

Dag 2: BLOOMSBURYGRUPPEN – CHARLESTON HOUSE & GARDEN OCH MONK´S HOUSE

Denna dag går i Bloomsburygruppens fotspår då vi ska besöka två platser som var Bloomsburygruppens hem på den engelska landsbygden. Vi börjar med Charleston House and Garden. Vi får en visning av både hus och trädgård som skapades av konstnärerna Vanessa Bell och Duncan Grant. De som sett BBC-serien Life in Squares kommer att känna igen miljöerna, för här spelades stora delar av serien in. The Charleston shop säljer produkter med anknytning till konstnärsgruppen.

Lunch på egen hand i Lewes som var populärt bland Bloomsburygruppen. Efter lunch besöker vi författarinnan Virgina Woolfs magiska Monk's House som hon ägde tillsammans med sin man Leonard Woolf. Under den tiden paret bodde där hade de många besökare från Bloomsburygruppen. Vi får titta in i huset och ser naturligtvis även den charmerande lilla trädgården. Eventuellt hinner vi även med att se Berwick Church mural. Under dagen stannar vi även till för att njuta av utsikten vid Beachy Head.

Gemensam middag i Eastbourne.

 

Dag 3: VINGÅRDEN CHAPEL DOWN, SHOPPING I TENTERDEN OCH ARTS & CRATFSTRÄDGÅRDEN THE GREAT DIXTER

Denna dag besöker vi under förmiddagen grevskapet Kent som även kallas för ‘the Garden of England’. Vi stannar till för att besöka vingården Chapel Down som är en av Englands största vinproducenter med prisbelönta vita viner.

Vi fortsätter sedan till den charmiga lilla orten Tenterden som har många trevliga butiker, bland annat antikaffärer. Här finns det tid att strosa runt på egen hand och samt äta lunch och shoppa.

På eftermiddagen besöker vi kända Great Dixter vars hus härstammar från sent 1500-tal. Den kända Arts & Crafts-trädgård skapades av den berömda trädgårdsskribenten Christopher Lloyd. Vi får se både hus och trädgård. Middag på egen hand.

 

Dag 4: LEE MILLERS FARLEY FARM & SURREALISMEN + BORDE HILL GARDENS

Idag besöker vi Farley Farm House som förr var hem åt fotografen Lee Miller och hennes make konstnären Roland Penrose och som idag är ett museum och galleri med surrealism och modern konst.

I början av 50-talet fungerade huset som mötesplats för ledande personer inom den moderna konsten. Utländska konstnärer som Pablo Picasso, Max Ernst, Joan Miro samt engelska konstnärer som William Turnbull, John Craxton och Richard Hamilton har besökt Farley Farm och deras konst finns idag att beskåda. Huset är bevarat som det såg ut på den tiden med samma möbler och inredning, köket ser ut som om Lee just gått ut i trädgården för att hämta lite grönsaker. Här finns även en fin trädgård med underbar utsikt över The South Downs. 

Lunch på egen hand.

Under eftermiddagen besöker vi Borde Hill Gardens som är intressant country house i tudor-stil. Cream tea serveras i mycket speciellt rum i ägarens hus. Vi får en guidad tur i huset samt den fina trädgården. På kvällen avskedsmiddag på hotellet.

 

Dag 5: STANDEN HOUSE OCH HEMRESA

Efter frukost samt utcheckning beger vi oss den sista dagen till Standen House & Garden som är ett Arts and Crafts-hus beläget strax söder om East Grinstead. Mellan 1892 och 1894 ritade arkitekt Philip Webb, en kollega och vän till William Morris, huset för en välmående London-advokat, James Beale. Det är inrett med mattor, tyger och tapeter av Morris, och trädgården kompletterar skönheten i huset. Här finns också en välsorterad museishop med produkter från Morris & Co. Gemensam lunch alternativt lunch på egen hand.

Resan börjar närma mig sitt slut och vi beger oss till flygplatsen.